- Mån:Kinawok med nudlar (rester)
- Tis: Bönsoppa med kyckling
- Ons: Fransk köttgryta (rester)
- Tor: Köttbullar med stuvade makaroner
- Fre: Risotto på kantareller
- Lör: Grillat kött med ljummen bulgursallad. Vi ska till stugan förhoppningsvis.
- Sön: Ostfyllda färsbiffar med lingonsås. Supergott. Det är ett recept jag hittade i alltommat 2002. Jag hittar inte igen det nu på deras webbsida så här kommer ett komplett recept;
Biffen
500 gram färs
1 kokt kall pressad potatis
1 ägg
1 dl vatten
1 dl grädde
1,5 tsk salt
0,5 tsk timjan
1 tsk rosépeppar
2-3 msk smör till stekning
100-150 gram västerbottensost till fyllningen
Blanda ihop alla ingredienserna utom osten till en jämn smet. Skär osten i 8 lika stora bitar. Forma färsen till biffar och lägg i osten i mitten. Se till att osten är riktigt täckt med färs. Stek i panna ca 4-5 minuter på var sida.
Såsen
1 msk mjöl
1 dl vatten
1 köttbuljong
1 dl rårörda lingon
1,5 dl grädde
2-3 st stötta rosépepparkorn
1,5 krm salt
Blanda alla ingredienserna och låt såsen sjuda i några minuter under omrörning.
Servera med pressad potatis till.
500 gram färs
1 kokt kall pressad potatis
1 ägg
1 dl vatten
1 dl grädde
1,5 tsk salt
0,5 tsk timjan
1 tsk rosépeppar
2-3 msk smör till stekning
100-150 gram västerbottensost till fyllningen
Blanda ihop alla ingredienserna utom osten till en jämn smet. Skär osten i 8 lika stora bitar. Forma färsen till biffar och lägg i osten i mitten. Se till att osten är riktigt täckt med färs. Stek i panna ca 4-5 minuter på var sida.
Såsen
1 msk mjöl
1 dl vatten
1 köttbuljong
1 dl rårörda lingon
1,5 dl grädde
2-3 st stötta rosépepparkorn
1,5 krm salt
Blanda alla ingredienserna och låt såsen sjuda i några minuter under omrörning.
Servera med pressad potatis till.
- Veckans soppa: Broccolisoppa med lammkorv. Också en riktig favorit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar