tisdag 17 mars 2009

Världens nyttigaste mat

Aftonbladet har idag en artikel om världens nyttigaste mat. "De 20 utvalda livsmedlen är fullproppade med polyfenoler, antioxidanter som saktar ner åldrandet och skyddar mot genetiska risksjukdomar som cancer och hjärtbesvär"Artikeln baseras på den ledande näringsforskaren Gary Williamson, professor i funktionell mat vid Leeds university.

Bland de varor som nämnts är kaffe, choklad, äpplen och jordgubbar. Finns inget där jag skulle tacka nej till, det gäller för övrigt hela listan. Det finns en annan professor i England, Roger Corder, som har gett ut en bok som heter "The red wine diet" där han skriver om man dricker rött vin (helst av Tannat-druvan) och äter mörk choklad så lever man mycket hälsosammare. Vi köpte boken efter vår resa nere i Frankrike.

Kvällens aktiviteter i övrigt har varit att färdigställa 3:ans (den oföddes) badlakan, jag bifogar en liten bild på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar