onsdag 20 maj 2009

Dagens middag

Eftersom det regnade när jag gick hem från arbetet och vädret såg allmänt ostabilt ut, så beslutade vi oss för att stanna hemma ikväll istället för att åka till Kallviken. Vi åkte till Kvantum för att handla, när man närmar sig Kvantums parkering och ser alla bilarna så funderar man på varför man egentligen åker dit och handlar just nu. Tack och lov behövde vi inte så mycket så vi nöjde oss med en liten korg, det är så mycket lättare att kryssa mellan de andra kunderna då.

Eftersom vi för en gångs skull inte hade planerat middagen så diskuterade vi fram till det vi ville ha. Efter lite dividerande och "smakande" så kom vi fram till nedan hemkomponerade middag;

Baconpasta med grillade pilgrimsmusslor
(2 pers):
Koka färsk pasta (1 paket). Häll bort vattnet, häll i en halv burk creme fraiche och strimlade soltorkade tomater (avrunna) , värm och rör om så det blir krämigt. Värm sockerärtor snabbt i micron med lite smör, salt och peppar. Lägg den krämiga pastan pastan och sockerärtorna på en tallrik, strö över knaperstekt bacon och grovriven parmesanost. Grilla pilgrimsmusslor i grillpanna eller på utegrill och lägg på toppen av alltihop.

Till det så passar det väldigt bra med en god flaska champagne, gärna inköpt på plats direkt från vinmakarna själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar