fredag 10 april 2009

San Fransisco

Nu har vi varit i San Fransisco i bra precis ett dygn. Resan gick över förväntan fram till Chicago.

Där var vi tvungen att gå igenom passkontrollen plus att tulla in bagaget. Vi hade ungefär två timmar mellan planen och den tiden avverkade vi i princip i köer. Först var det kö till passkontrollen. Där fick vi bland annat lämna hand- och tumavtryck, så det är bäst att inte göra några dumheter här. Kö nummer två var i säkerhetskontrollen när vi skulle till San Fransisco planet, vi lyckade ställa oss i en kö där även personal smet mellan för att de hade förtur och dom hade inte lite packning.

Däremot att ta ut bagaget, bära det genom tullen och sedan lägga det på ett band för vidare transport var verkligen smidigt. Där behövde du inte bära några väskor mellan terminalerna. Nu har det blivit bättre hemma också, på hemvägen får vi faktiskt checka in hela vägen till Luleå. Äntligen.

När vi kom fram så blev vi upplockade av Roger, åkte till hotellet och dushade. När vi var klar så mötte vi Roger o Linda för att äta en bit mat. Vi åt på en indisk restaurang som var riktigt bra. När vi sedan sent om sider kom tillbaka på hotellet så var vi riktigt halvdöda. Vi hade varit i gång i närmare 27 timmar. Jag hade lyckats med att sova ca 2 timmar på planet men det hjälper inte så mycket. Men samtidigt är det lika bra att ta maraton passet så att man kommer in i rätt tidsrytm.

Vi ligger 9 timmar efter, eller som Tommy sa, det känns konstigt att läsa nyheter som egentligen inte borde ha hänt ännu. Han läste NSD och där var det kväll och här mitt på dagen. Idag är inte vädret det bästa så vi har valt att promenera i stadskärnan. Det är verkligen enkelt att hitta här eftersom som gatunätet är i princip rutigt. Så vi har hunnit promenera genom alla lyxkvarter med fina affärer (dom man inte ens orkar gå in på eftersom priserna ligger alldeles fel), sedan var vi i China town och kunde konstatera att priserna på pärlor här ligger ca 3 ggr högre än vad jag tar ut av mina kunder. Det är bara att konstatera att det är en riktig turistfälla. Vi lämnade huvudstråket och kom in på det vanliga Chinatown, med deras mataffärer och lunchrestauranger. Det både luktar och känns annorlunda där än vad det gör på huvudstråket.

Sedan skulle vi promenera tillbaka till hotellet för att få igång internet, (vi var tvungen att köpa en adapter och en internetmottagare(jag vet inte vad det kallas egentligen) innan vi kunde få igång det. Däremot ingår internet uppkoppling i hotellrummet så vi kan surfa när vi har lust. Men istället för att gå raka spåret tillbaka lyckades vi med att "bara" ta den där backen till så att vi kom upp till nästan högsta punkten. De flesta åker spårvagnen men vi gick. Det är riktigt branta backar.

Eftermiddagen har vi spenderat på ett galleri som har en Miro-utställning och det var riktigt läckert, sedan en middag innan Tommy övergav mig för att åka på en NHL-match. Själv ska jag trösta mig med en lugn kväll i sängen framför TV:n. Det känns utomordentligt skönt.

1 kommentar:

  1. Då vet jag att ni har kommit fram och att du inte glömt bort din motion :) Ha det nu så bra.

    SvaraRadera