måndag 13 april 2009

San Fransisco IV

Idag har vi varit på en guidad vinprovningstur i Sonoma Valley och Napa Valley. Vad som är helt klart är att det inte råder brist på vingårdar. Kändes det tätt i Frankrike så var det här snäppet värre. Vi hade en riktigt hyfsad guide/chaufför, som berättade om vin med inlevelse. Han jämförde gärna med Europa och framhöll de amerikanska vinerna. Han hade även en del egna tolkningar om sanningen. Det som imponerade mest på mig är att han höll låda hela tiden, tom på hemvägen när han lovade att hålla tyst.

Vi stannade i Sonoma city för lunch. En helläcker liten stad som förde tankarna direkt till vilda västern. Lunchen åt vi på en bakgård och det var härliga 25 grader ute. Mycket ljuvligt.

Den mysigaste av de vingårdarna vi besökte var Cline, en producent som också säljer sitt vin i Sverige. Det sämsta var den sista som jag har förträngt namnet på, rena rama turistfällan.

När vi kom tillbaka till San Fransisco så var vi med Roger o Linda och åt Burritos i ett litet sämre kvarter. När vi var i T-banan för att åka tillbaka så informerade högtalarna att även om det fanns övervakningskameror och vakter, så innebar det ingen garanti mot brottslighet.

Nu ska vi packa ihop för i morgonbitti så åker vi lite norrut med Roger o Linda för att titta på gejsrar och redwoodskog. Det blir troligen knappt med bloggning framöver men vi är hemma snart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar