fredag 17 april 2009

San Fransisco V

De sista två dagarna blev en biltur norrut med Roger och Linda. Vi började med att åka upp genom Napa Valley med vinprovning på två vingårdar, bla på Francis Coppolas vingård, alla utom jag vet vem det är.

Vi fortsatte norrut och tog paus vid en aktiv gejser. Det sprutade varmvatten ungefär varje kvart. Efter besöket fortsatte vi upp till Eureka, ett mindre samhälle vid kusten ca 30 mil norr om SF. Vi bokade in oss på ett Western hotels som hade gratis limosin service. Så vi tog limosinen och åkte till en italiensk restauran för att avrunda kvällen på "Pearl" en riktig trend bar med goda drinkar.

Tisdagen började med ett besök i Redwoods nationalpark med deras enorma träd. Faxcinerande är att det även finns berglejon och björn där. Det känns rätt så otroligt att det finns en sån vildmark så nära storstäder som San Fransisco. Vad som är roligt är att amerikanarna är medvetna om det unika och att de arbetar aktivt för att bevara det.

Hemfärden gick via Highway 1 ner till San Fransisco igen. Vägen går efter kusten och är väldigt krokig. H1 börjar i Leggets och går över ett mindre berg, det var inte många metrar som var raka. Roger klagade över att han fick arbeta hela tiden och att han troligen skulle ha träningsvärk i armarna efteråt. Naturen vi åkte genom är otroligt läckert med en blandning av mjuka kullar till rena vildmarken.

Kuriosa från trippen är;
  • lunchhaket i Orick, bekräftar alla fördomar om amerikas barer, matkvalite och personal. Sunkit, smaklöst, fett och en servitris med kaffepannan.
  • Plogbilar, här plogas inte snö utan sten.
  • Gerberville, hippiestad med hampa odlingar
  • Trafikolycka, en bil hade åkt över kanten och fastnat på en avsats och klarat sig.
  • Jag bromsade åt Roger ca 20 mil av resan, så var han trött i armarna så arbetade mina ben lika mycket.
  • hemfärden tog ca 7,5 timmar inkl paus för dryga 20 mil





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar