lördag 11 april 2009

San Fransisco II

Nu är klockan halvnio på morgonen och vi har just kommit hem från en jazzklubb. Lite imponerande tills den som kan räkna, inser att vi är hemma redan vid elva-tiden på kvällen. Vi har fortfarande den 10:e april.

Dagen började med att vi tog en av de gamla spårvagnarna tvärs över stan för att hamna vid pirerna i den nordliga delen av stan. Det var väldigt turistinriktat, speciellt pir 39, (det fanns bla en butik som var inriktat på älvor och en med juldekorationaer). Vi åt en god lunch där med en soppa i en surdegsskål och Waldorff sallad, till det drack vi ett glas chardonnay. Utsikten där var fenomenal, vi såg Golden Gate-bron, Alcatraz och en härlig vy över San Fransisco

Vi strosade vidare till Girardelli chokladfabrik där solen äntligen tittade fram. Själva chokladfabriken var bara ett enda stort försäljningsställe. Vi satt och njöt av solen och värmen en bra stund innan vi avrundade med en vinprovning. När vi sedan välmående gick till spårvagnarna sken fortfarande solen, men efter en timmes kö och det börjat blåsa samtidigt som solen gått i moln var det inte riktigt lika skönt.

Tillbaka på hotellet så la vi oss på sängen och somnade rätt så ordentligt. Vi vaknade vid åtta tiden och insåg att vi missat vår reservation på restaurangen vi tänkt gå på. Det blev en närliggande krog istället där vi åt Kobe-biff. Jag har talat mig varm om Kobe-biffen och dess mörhet sedan jag var i Tokyo för en del år sedan. Nu så talade priset om att det inte kunde vara samma kvalite men det var gott ändå. Vi avrundade kvällen med lite live-jazz innan vi ramlade hem på rummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar