söndag 6 september 2009

Ikea


Vilken pärs det är att beställa ett kök, vi har avverkat tre olika leverantörer, ingen har varit riktigt vad vi vill ha till den prislapp vi vill betala. Det slutade med att vi ansåg att Ikeas version var den mest prisvärda. Idag var vi dit för att göra slag i saken, vi hade ritningen med oss och skulle bara kolla lite på bänkskivor och lite till. DET tog oss minst tre timmar, sedan tog det ytterligare två innan vi var klar med själva beställningen. Och då har vi inte ens beställt allt vi behöver för att vi är osäkra på hur vi ska göra. Det som saknas är kylen, micron, ugnen, fläkten och ett skåp som är ca 60 cm brett på väggen.

Att vi inte tog mer vitvaror på Ikea beror mest på att dom inte riktigt hade det vi ville, fläkten och kylen var tråkiga, micron alldeles för dyr. Ugnen hade nog varit ok men där resonerade vi att vi kanske hittar en bättre enhetlig design om vi kollar mer.

Bänken vi beställde var inte ur deras ordinarie sortiment utan beställnignsvara. Där får vi tillsågat för spishällen och diskhon blir underlimmad. Att vi inte tog det sista väggskåpet beror på att det ska bli ett vinskåp och jag tyckte att det Ikea kan erbjuda är så 70-tal. De ser fortfarande likadana ut. Så vi ska botanisera och se vad vi kan hitta som kan vara lite roligare.

Förutom att beställa köket så handlade vi ingenting åt oss själva. Det är inte så roligt att handla något nu eftersom vi egentligen inte riktigt vet hur det kommer att se ut. Vi har en aning men slutresultatet kan ge ett helt annat intryck än vad vi förväntat oss, så vi väntar med alla inköp till vi verkligen har flyttat in.

3 kommentarer:

  1. Jag blir bara mer och mer nyfiken på hur huset kommer att bli.

    SvaraRadera
  2. Vem är inte det, och ju närmare vi kommer desto mer förvirrad blir vi.

    SvaraRadera
  3. Bara ni inte blir för förvirrade så att rummen hamnar fel i uppsättningen. :)

    SvaraRadera