söndag 21 juni 2009

Resume midsommarhelgen 2009

Under midsommarhelgen har vi nästan varit datalediga, vi hade bara min nya lilla leksak med oss för att ha koll på omvärlden och då orkar jag inte blogga.

Helgen har varit lugn och skön och riktigt bra trots att vi har varit landsförvisad. Det blir en kort resumé av hela helgen.

Torsdag; arbetade heldag, det var lite lugnare på eftermiddagen och bland de kunder som var in så kändes det att det var en härlig helg framöver. Till och med väderleksgudarna verkar vara med Norrbotten. Kvällen avrundade vi hemma med en god middag bestående av stekt kycklingfilé och färsk pasta i ruccolasås. En riktigt härlig försommarmiddag.

Midsommarafton; vi tog det lugnt på morgonen med frukost på säng, packade bilen och åkte iväg till Kukkolaforsen där vi bokat en stuga för två nätter. När vi kom fram så började vi med en sillunch innan vi tog en promenad runt området. Vad som var fascinerande var att det var så otroligt mycket knott men de bet inte utan bara surrade runt överallt. Vi studerade när de klädde stången och konstaterade att det var inte så många som deltog. Det var fler äldre än yngre förmågor på plats. Vi tog även en vända förbi deras fiskemuseum. Den här härliga byggnaden är inte en gammal fiskekyrka som man skulle kunna tro utan byns förvaringsplats för fiskeutrustning. Klockan var till för att fiskarna skulle veta när det var dags att byta skift.

Efter kvällens middag som bestod av grillat kött och ett foliepaket med rotsaker så gick vi till restaurangen för att se på folklivet. Vi kunde konstatera att det absolut inte var en festplats, det fanns ett par enstaka personer som satt och hängde över en öl men ingen fart alls. Till och med vi var roligare än alla de andra tillsammans så vi gick tillbaka till stugan.

Kuriosa om Kukkolaforsen, förutom fiskemuseet så finns även bastuakademins högsäte här. Det finns ett antal olika bastuanläggningar av olika typer. På ett av husen var även den här härliga målningen gjord.

Midsommardagen; efter att jag fixat frukost åt Tommy så åkte vi iväg för att fiska, åtminstone tänkte vi det. Men jag vet inte riktigt vad vi gjorde för vi kom inte hem med någon fisk. Jag försökte fånga Tommy på bild när han fiskade men han hoppade bara och studsade på klipporna. Trots alla knott var det varmt och skönt, när vi åt lunchen så gick det bra att sitta utan jacka.

Vi avrundade kvällen med en midsommarbuffé på restaurangen, den var helt Ok men inget riktigt oväntat. Lax, sill och sik i olika varianter, lite sallader mm. Det fanns även en varmrätt men den smakade jag aldrig utan konsentrerade mig helt på de olika fiskrätterna. Jag gillar fisk så det passade helt utmärkt. Som avrundning så serverades det en rabarberpaj.

Söndag; Vi städade bara ut stugan och rullade iväg. Vi var in på Ikea på vägen hem, det var inget speciellt vi skulle ha utan tittade lite på kök och garderobslösningar. Innan vi fortsatte hemåt ville Tommy även in på världens största godisbutik. Den var stor till ytan och nog fanns det godis men jag blev inte inspirerad utan nöjde mig med en lakritstång.

Hemma igen så cyklade vi ut till Kallviken i det härliga vädret, dels för att få dagens motionspass och dels för att se vad de gjort på stugan. På väg hem så blev vi studerade av en älgko, när vi stannade och fotade den så poserade den villigt. I övrigt så är det tvättstuga, handling, städning och allt det andra roliga som gäller. Som avslutande kuriosa så kan jag berätta att Tommy skrattade åt mig eftersom jag hade en surdeg med mig, den är på tillväxt och då måste man mata den varje dag.

2 kommentarer:

  1. Det är inte knott utan forsflugor, de finns runt midsommar och sedan försvinner dem. De finns längs Torneälven.

    SvaraRadera
  2. Alltid lär man sig något nytt. Att det inte var knott förstod vi eftersom de inte är så fredliga. Vi var inne en period på svärmare. Kanske forsflutgorna är en typ av svärmare?

    SvaraRadera