söndag 4 april 2010

Kvällens middag

Eftersom det har hänt en del så har inte planeringen vad gäller matlagningen inte fungerat riktigt som det ska. Tommy handlade igår morse när han var in på jobbet. Eftersom det var tidigt på morgonen och jag fortfarande lite slut så blev matnotan det den blev.

Idag utvecklade vi dagens middag medans vi satt ute på vår blivande altan och resonerade oss igenom om vad som fanns i skåparna och vad vi ville äta. Stommen var klar eftersom Tommy köpt fläskfilé. Resultatet blev

Fläskfilé med krispigt nöt- och apelsintäcke

Täcket:
finhackad färsk persilja (kruka)
finhackade pinjenötter ca 50 gr
finhackade valnötter ca 50 gr
rivet skal av en apelsin
ca 1 msk apelsinsaft

Bryn en fläskfilé kryddad med salt, peppar och chili explosion. Pensla den med honung och strö över "täcket", grädde i ugnen 150 grader tills det är 72 grader invändigt (ca 40 minuter).

Serverades med krämig pasta. Pasta, cremefraiche och ruccolasallad.

Det var en härlig frisk smak på anrättningen. Vi kommer att göra det igen.

1 kommentar:

  1. Så du har fått komma hem. Glad påsk på er, glömde det i förra inläget. Ha det så bra

    SvaraRadera